Tarjoa sitä, mitä kohderyhmäsi etsii

Hakukoneoptimointisi on turhaa, jos optimoit vääriä asioita. Varmista ensin, että tarjoat sivuillasi juuri sitä mitä kohderyhmäsi tarvitsee ja etsii.

Jos haluat sivusi löytyvän jollakin haulla, onko kyseinen haettu asia oikeasti kohderyhmällesi tärkeä? Etsiikö kohderyhmäsi sitä?

Ei riitä, että sivusi ovat itsesi ja tiimisi mielestä täynnä kaikenlaista hyvää ja kaunista. Kohderyhmäsi halut ja toiveet ratkaisevat.

Bisneskoulun hakukoneoptimointi-vinkit

Blogi

Kuten videossa todettiin, on blogista hyötyä. Siis kun sinne muistaa kirjoittaa riittävän usein. Luet juuri nyt blogia. Esimerkki blogin käyttämisestä sivuston tukena on nettihuutokauppa parashuuto.fi

Blogi tukee hakukoneoptimointia

Blogi tukee hakukoneoptimointia

Nettihuutokaupan valikosta pääsee helposti blogiin.

Blogi tukee hakukoneoptimointia

Parashuudon blogissa kirjoitetaan aiheista, jotka kiinnostavat kyseisen nettihuutokaupan kohderyhmää. Kohderyhmä muodostuu kauppiaista ja ostajista eli huutajista, onhan kyseessä huutokauppa netissä.

 

 

parashuuto.fi/blogi

parashuuto.fi/blogi

Nettihuutokaupan blogi

Nettihuutokaupan blogi

Nettihuutokaupan blogi

Nettihuutokauppa käyttää blogia tukemaan huutokauppasivustoaan.

Kohderyhmälle kirjoitetaan ohjeita ja muuta tärkeää tietoa.

Tieto on ryhmitelty uusimpiin artikkeleihin, kuukausille, osastoihin, avainsanoihin jne. Näin kukin löytää etsimänsä tiedon juuri sillä tavalla, joka hänelle on sopivin.

 

Sosiaalinen media hakukoneoptimoinnissa

Käytän jälleen samaa nettihuutokauppaa esimerkkinä. Parashuuto.fi:llä on yhtenä tiedottamiskanavanaan Facebook-sivu:
https://www.facebook.com/ParashuutoFi/

Lisäksi kiinnostuneille on suljettu Facebook-ryhmä nimeltään Parashuutoyhteisö. Suljetussa ryhmässä voi keskustella sellaisista asioista, joita ei ehkä julkisella sivulla syystä tai toisesta halua kirjoittaa.

Parashuuto on sosiaalisessa mediassa myös mm. Instagramissa, ja Facebook-sivuilla Nettihuutokaupat, Huutokauppa ja Realisointi.

Tunne kohderyhmäsi

Kuuntele ja lue tarkoin, mitä kohderyhmäsi ihmiset kertovat. Myös yllä mainittu suljettu keskusteluryhmä auttaa tässä.

Voit järjestää myös kyselyitä. Ja aina kannattaa kulkea silmät ja korvat avoimina.

Oikeat avainsanat

Kun olet ensin varmistunut siitä, että sivusi sisältö on sitä mitä kohderyhmäsi etsii, tuo kyseinen asia näkyvästi esille. Ylhäällä, ja isolla tekstillä mieluummin kuin piilotettuna jonnekin. Hakukoneesta tulijaa ei kannata turhauttaa pakottamalla etsimään sivuiltasi uudelleen sitä, minkä hän uskoi jo löytäneensä. Muuten hän lähtee pettyneenä pois. Ehkäpä juuri sellaiselle sivustolle, joka on pahin kilpailijasi.

HTML-elementtejä title, meta description, H1, ja H2 ei kannata aliarvioida. Aloita ensimmäinen tekstikappaleesi juuri sillä etsityllä asialla ilman turhia johdantoja tai tekstin päälle paukahtavia ikkunoita. Älä piilota sitä, mikä halutaan löytyvän. Tuo se esille heti, selkeästi ja suoraviivaisesti.

Linkit muilta sivuilta

Älä osta linkkejä. On olemassa linkkejä ja linkkejä. Mitä lähempänä kohdesivusi aihe on linkittävän sivun aihetta, sitä parempi. Jos taas linkkisi on ”linkkifarmilla” lukuisten sekalaisten linkkien seassa, se aiheuttaa sinulle enemmän haittaa kuin hyötyä. Haitallisia linkkejä voit myös ilmoittaa hakukoneille sellaisiksi joiden haluat hakukoneiden jättävän huomiotta. Tästä käytetään myös nimitystä Disavow links.

Paras tapa saada laadukkaita linkkejä on tehdä laadukasta sisältöä. Varmista myös, että sisältösi on omaperäistä eikä varsinkaan muualta kopioitua. Kuten varmaankin huomaat, on tämän blogikirjoituksen otsikoissa samaa kuin artikkeliin upotetussa videossa. Itse asiateksti on kuitenkin kirjoitettu omaperäisesti, muualta kopioimatta.

Hakukoneet arvostavat mm. viranomaisten, verkkolehtien ja korkeakoulujen sivuja.

Jos saat lehdistötiedotteesi julkaistuksi, tai jonkun tutkijan kirjoittamaan sivustasi, saatat saada myös arvokkaan linkin tai maininnan.

Jos kyseessä on yrityksen sivu, muista lisätä sivustosi yrityksesi tietoihin Kaupparekisterissä. Sieltä yrityksesi tiedot linkki mukaan lukien kopioituvat automaattisesti moniin yritystietoja tarjoaviin sivustoihin, kuten esimerkiksi Kauppalehti.

Linkitä itsekin muualle

Lisää sivullesi linkkejä aihepiiriin liittyviin kohdesivuihin, jotta kävijäsi löytävät halutessaan lisää tietoa. Saamapuolella oleva sivu saattaa linkittää takaisin oma-aloitteisesti linkkisi huomattuaan. Voit myös suoraan ehdottaa linkkivaihtoa. Jälleen kannattaa varmistaa se, että aihepiiri on samankaltainen.

Juha Ojaniemi, Hakukoneoptimoinnin ammattilainen

Siirry työkalupalkkiin