Sijainti

Sijainti on yksi hakukoneoptimoinnin peruskivistä

Hakukoneoptimointi ja sijainti

Hakukoneoptimointi on joukko toimia, joita verkkosivustolle (verkkokauppa, blogi, kotisivu, jne.) tehdään sen laadun ja maineen parantamiseksi, tavoitteena saada verkkosivusto löytymään aikaisempaa paremmin hakukoneista.

Talonkin rakentaminen alkaa perustasta. Hakukoneissa löytymisen yksi tärkeä peruskivi on sijainti. Me ihmiset olemme nykyisin kärsimättömiä. Siitä on kehitetty sanontakin: aika on rahaa. Varsinkin yritystoiminnassa näin onkin, ja rahalla on yritystoiminnassa suuri merkitys. Yritystoiminnan pohjimmainen tarkoitushan on tuottaa rahallista voittoa yrityksen omistajille.

Varmista verkkopalvelusi sijainti lähelle kohderyhmääsi

Mitä pitepi matka, sitä kauemmin matkan tekeminen vie aikaa. Sama pätee myös tietoliikenneyhteyksissä, esimerkiksi internetissä. Koska hakukoneiden tavoite on saada tiedon etsijä löytämään juuri se, jota etsi, on vauhdillakin väliä. Mitä lähempänä tiedon etsijää verkkopalvelu sijaitsee, sitä nopeammin yleensä sieltä saa sitä mitä oli etsimässä. Hakukoneet ottavat siksi sijainnin huomioon, kun hakutulosten esittämisjärjestys lasketaan.

Jos osaat englantia, kuuntele Googlen hakujen laadun asiantuntijana työskennelleen Matt Cutts’in selvitys asiasta.

Jos kohdeyleisösi on Suomessa, varmista että verkkopalvelusi on myöskin Suomessa. Jos palvelet koko Eurooppaa, valitse verkkopalvelusi sijainti lähempää Euroopan keskikohtaa kuin Suomi. Jos yrityksesi on Suomessa, ja kohderyhmäsi pääosin Ruotsissa, valitse verkkopalvelusi sijaintipaikaksi Ruotsi. Jne…

Juha Ojaniemi, Hakukoneoptimoinnin ammattilainen

Seuraava osa, Hakukoneoptimointi osa 2: verkkopalvelun nopeus


Juha Ojaniemi

Tämän Blogin luoja. ATK-dinosaurus.

Vastaa

Siirry työkalupalkkiin